неделя, 19 април 2015 г.

Торта в 4.30 сутринта

Когато се офлянкваш до последно и има опастност да дойде Великден, а козунакът да липсва, ставаш в 4.30 сутринта месиш и оставяш да втасва, междувременно за около не повече от половин час си спретваш шоколадова торта без печене и после отново си лягаш, ставаш към девет козуначеното тесто е втасало и оплиташ пухкави козуначета за празника.

250 гр. шоколадови бисквитки с парченца шоколад ("Grandino" от Лидъл)
200 гр. маскарпоне
200 гр. животинска сметана, студена от хладилника(в Кауфланд има точно такъв грамаж)
400 гр. млечен шоколад
4 пълни супени лъжици фъстъчен крем
1-2 супени лъжици меко масло
1 пк. желатин
какао за поръсване
Стават 12 парчета.
Всички продукти, с изключение на сметаната си ги купувам от магазин Лидъл.
Бисквитките се натрошават и се смесват с фъстъчения крем и мекото масло, сместа се разстила и се притиска с пръсти във форма за торта с падащи стени. Маскарпонето се смесва с предварително разбитата сметана и разпопения на водна баня шоколад, внимателно се прибавя и разтопеният на водна баня желатин, който предварително е накиснат да набъбне. Сместа се изсипва върху бисквитения блат и тортата се пъха в хладилника. След около час и половина е стегнала.




Няма коментари:

Публикуване на коментар